Welkom op de pagina van groep 5 en 6.


Wij zijn groep 5/6 van Daltonschool Rhenen. Onze juf is Geraldine en op woensdag hebben we juf Wiep. In onze klas wordt hard gewerkt, maar er is ook genoeg ruimte voor gezelligheid. In ons lokaal zie je verschillende werkplekken. Op sommige werkplekken kun je goed in stilte alleen werken. Andere plekken zijn er om samen te werken. We hebben een aparte hoek om lekker te lezen en een mooie werkplek om met de tablets te werken.
We werken met een weektaak. Tijdens de instructies hebben we een vaste plek, maar tijdens het zelfstandig werken mogen we zelf onze werkplek kiezen. In de klas hebben we een stoplicht. Daarmee geeft de leerkracht aan hoe er gewerkt mag worden. Soms staat hij op rood, dan moeten we stil werken. Wanneer het stoplicht op oranje staat mogen we fluisterend samenwerken en op groen mogen we ook vragen stellen aan de juf. Op onze tafel ligt een blokje. Daarmee kunnen we zelf aangeven of we gestoord willen worden of niet en of we een vraag hebben. De juf loopt regelmatig langs om de vragen te beantwoorden. Het werken met de weektaak is fijn, omdat je zo altijd kunt zien wat je nog kunt doen. Het afhebben van de weektaak is niet het doel, het begrijpen van de lesstof wel. Soms wordt er met de juf een afspraak gemaakt om minder werk te maken of  krijg je juist iets mee naar huis om extra te oefenen.
In groep 5/6 krijg je ook af en toe huiswerk mee. Dit kan werk zijn om extra te oefenen, maar meestal zijn dat samenvattingen om de toetsen van Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur en Topografie (groep 6) te leren.
In groep 5/6 gaan we op maandag gymmen en op donderdag zwemmen wij.